Stress door leenstelsel

De druk op jongeren om te presteren lijkt toe te nemen. Een van de oorzaken is mogelijk de invoering van het leenstelsel, dat schrijft het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) in de Volksgezondheid Toekomstverkenning 2018.

21 Juni 2018

Rechtszaak tegen Engels gaat door

Tijdens het kort geding over Engels op universiteiten trok Beter Onderwijs Nederland haar vordering tegen de onderwijsinspectie in.

21 Juni 2018

Augustinus hoopt op vergunning

Studentenvereniging Augustinus moet nog afwachten of het een vergunning krijgt voor de lustrumviering. Die zou van 6 tot 17 juli in de Leidse ijshal plaatsvinden.

21 Juni 2018

Student vindt stokoud graf

Bij een gezamenlijke opgraving van het Leidse archeologiebedrijf Archol en eerstejaars studenten archeologie doken twee zevende-eeuwse graven op, onder de voormalige sportvelden van het USC. ‘De vraag is: waar ligt de rest?’

21 Juni 2018

'Garandeer vrije pers'

Universiteitsbladen zijn niet allemaal onafhankelijk, en hogescholen hebben soms helemaal geen vrije media. Het Interstedelijk Studenten Overleg (ISO) wil daarom van het ministerie een garantie voor vrije pers bij elke instelling.

21 Juni 2018

Haagse colleges mogelijk opgenomen

De faculteit Governance and Global Affairs gaat iemand aanstellen om het opnemen van hoorcolleges mogelijk te maken. Dat maakte het faculteitsbestuur in de laatste raadsvergadering bekend.

21 Juni 2018

Het Arsenaal verhuist

Het Arsenaal, waar officieel nog de Oost-Azië-opleidingen Chinastudies, Japanstudies en Koreastudies zitten, gaat verhuizen.

14 Juni 2018

‘Duizend euro is betekenisvol’

De Eerste Kamer heeft kritiek op het plan van minister Van Engelshoven van Onderwijs om het collegegeld voor eerstejaars volgend collegejaar te halveren.

14 Juni 2018

Nieuwe afvalscheidingsborden

Het Universitair Facilitair Bedrijf heeft nieuwe afvalscheidingsborden boven de afvalbakken in de kantines geplaatst. Ze vervangen de oude borden, omdat deze te onduidelijk zouden zijn.

14 Juni 2018

Studenten eisen steun UvA-college

Het UvA-bestuur moet ‘kleur bekennen’, schrijven protesterende studenten in een open brief aan collegevoorzitter Geert Ten Dam. ‘Óf u laat het bij die paar sympathieke woorden, om vervolgens het bezuinigingsbeleid voort te zetten. Óf u komt op voor de academische gemeenschap’.

14 Juni 2018