Stress door een zes

Rechten behoudt het herkansen van voldoendes. Wel zijn er zorgen over de boodschap die uitgaat van de regeling: namelijk dat een zes niet goed genoeg is.

11 Oktober 2018

Archeologie moet socialer

Het bestuur van Archeologie heeft een extern adviseur ingeschakeld, nadat de faculteit bijzonder slecht scoorde op de Personeelsmonitor.

11 Oktober 2018

Vertrouwenspersoon is maar matig zichtbaar

Studenten en medewerkers van de Universiteit Leiden die te maken hebben (gehad) met ongewenst gedrag, kunnen naar de vertrouwenspersoon van de universiteit stappen. Maar veel studenten weten niet dat deze mogelijkheid er is.

11 Oktober 2018

Rechten wil rokers verhuizen

Het Kamerlingh Onnesgebouw (KOG) van Rechten wordt verbouwd. De faculteitsraad wilde weten of er ook een andere plek voor de rokers kan worden gevonden. Die staan nu bij de ingang en zorgen daar voor een ‘enorme rookwolk’.

11 Oktober 2018

Raad: nooduitgangen Huizinga niet in orde

Er zijn nog steeds te weinig liften, goede nooduitgangen en toiletten in de gebouwen van de faculteit Geesteswetenschappen, vindt de faculteitsraad.

11 Oktober 2018

Help! Een kakkerlak!

‘Oké maar dit is serieus wel een kakkerlak toch?’ vraagt een bezorgde bewoonster van studentencomplex De Zwarte Dozen in de gelijknamige Faceboekgroep. ‘Wat nu?’

11 Oktober 2018

Promotie moet transparanter

Het bestuur van Archeologie wil vastleggen wanneer personeel kans maakt op een promotie. Daar is binnen de faculteit veel behoefte aan, constateert het bestuur.

11 Oktober 2018

Leids 'mini-Harvard' gesneuveld

Hoewel het International Tax Center jarenlang het vlaggenschip was van de universiteit, neemt het college toch afscheid van het ‘mini-Harvard’ van Leiden.

11 Oktober 2018

Gezocht: hulp bij privacywet

De besturen van de studieverenigingen Geesteswetenschappen willen begeleiding van de faculteit bij het AVG-proof maken van hun verenigingen. Dat staat in een gezamenlijke brief aan het faculteitsbestuur.

27 September 2018

Niet chic, wel onafhankelijk

Tabaksfabrikant Philip Morris financiert onderzoek naar het verband tussen sigarettensmokkel en terrorisme, schreef NRC Handelsblad. Leidse terrorisme-onderzoeker Bart Schuurman is boos op de suggestie dat hij zijn wetenschappelijke integriteit te grabbel heeft gegooid.

27 September 2018

DUO is (haast) onbereikbaar

De Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO) is zeer slecht bereikbaar. Wachttijden van meer dan een half uur komen vaak voor en de dienst gooit vanwege de drukte soms zelfs de hoorn op de haak. De Nationale Ombudsman en de Tweede Kamer pikken het niet langer.

27 September 2018

Nieuw universitair LGBT+ netwerk

Het vorige week gelanceerde LGBT+ Network gaat het college van bestuur gevraagd en ongevraagd adviseren over de ontwikkelingen op de universiteit rondom de lesbische, homoseksuele, bi- en transgendergemeenschap.

27 September 2018