'Het is hier een zooitje'

Bewoners van de wijk Transvaal zijn de overlast door verkamering zat. Ze vinden dat de universiteit de toestroom van studenten op moet vangen.

21 Februari 2018

Nog een plan tegen werkdruk

Er komt een nieuw plan tegen de hoge werkdruk bij Geesteswetenschappen. ‘De afgelopen drie jaar zijn er al de nodige maatregelen genomen, maar de werkdruk is helaas niet verdwenen’, lichtte bestuurslid Menno Tuurenhout afgelopen week toe in de faculteitsraadsvergadering.

21 Februari 2018

Roken op sociëteit mogelijk verboden

Alle rookruimtes in de horeca moeten dicht, oordeelde het Gerechtshof in Den Haag vorige week. Maar geldt dit dan ook voor studentenverenigingen?

21 Februari 2018

Betere controle op studievoorschot

Minister van Onderwijs Ingrid van Engelshoven gaat kwaliteitsafspraken maken met universiteiten en hogescholen om ervoor te zorgen dat de miljoenen die het sociaal leenstelsel moet gaan opleveren, ook daadwerkelijk aan beter onderwijs worden besteed.

21 Februari 2018

Kamervragen over kwestie 'Rik'

De Tweede Kamer wil graag meer weten over de kwestie van waterschapsmedewerker ‘Rik’ en zijn milieusite: ‘Wat vindt u ervan dat Universiteit Leiden open data lijkt in te zetten om een monopoliepositie te verkrijgen?’

21 Februari 2018

Verkiezingen al in april

De universitaire verkiezingen zijn een maand eerder dan voorgaande jaren. Er kan van maandag 16 tot en met donderdag 19 april gestemd worden. Dat betekent dat de verkiezingen een dag korter duren.

21 Februari 2018

‘De lekken waren niet te tellen’

‘Uit onderzoek blijkt, dat als je naar de uitkomst kijkt van klachten, de laagste in rang wordt ontslagen. Ook al wordt er geklaagd over de hoogste in rang, zoals een hoogleraar’, vertelde emeritus hoogleraar Kees Schuyt maandag op een bijeenkomst voor vertrouwenspersonen in Leiden. Onderwijsbeleidsblog ScienceGuide was erbij.

21 Februari 2018

'Medewerkers werden afgeblaft'

Studentenpartijen LVS en ONS willen dat de werkplekken in de Asian Library worden opengesteld voor alle studenten. Rector magnificus Carel Stolker heeft begrip voor de ergernis die is ontstaan. Mogelijk wordt een deel van de ruimte na de zomer vrijgegeven.

15 Februari 2018

Meer onderzoek studieadviseurs

De universiteitsraad kraakte onlangs een rapport van het college van bestuur over het functioneren van de studieadviseurs, af. Vice-rector magnificus Hester Bijl heeft de kritiek ter harte genomen en neemt maatregelen.

15 Februari 2018

282 euro voor functiebeperking

Studenten met een functiebeperking moeten standaard 282 euro per maand krijgen. Dat vinden de Landelijke Studentenvakbond en jongerenvakbond CNV Jongeren.

15 Februari 2018

Postdocs zijn best tevreden

Postdocs zijn gemiddeld gesproken tevreden met hun werk, en willen graag in de academische wetenschap blijven werken. Alleen: niet iedereen kan dat ook.

15 Februari 2018

'We moeten elkaar kunnen verstaan'

De Technische Universiteit van Eindhoven is in 2020 helemaal Engelstalig, meldt het college van bestuur. ‘De wereld van ingenieurs is Engels’.

15 Februari 2018

'Radicale vrijheid van meningsuiting'

‘Is praesidium libertatis meer dan een deftige veer op onze hoed?’ Dat zei rector magnificus Carel
Stolker vorige week donderdag tijdens de viering van de 443e dies natalis van de universiteit.

15 Februari 2018

Nog geen ombudsman

De universiteitsraad wil graag een ombudsman voor medewerkers. Die is er nu alleen voor studenten. Het college van bestuur twijfelt, en wil uitzoeken of zo’n functie eigenlijk wel nodig is.

15 Februari 2018