Ruimtegebrek international studies

International studies kampt met ruimtegebrek. ‘Het is nú al een probleem’, zei studentraadslid Waldemar Wolters tijdens de faculteitsraadvergadering van Geesteswetenschappen.

23 Februari 2017

Meer hulp bij sollicitatie

De universiteit gaat studenten beter voorbereiden op de arbeidsmarkt. De universiteitsraad is blij, maar vraagt het college van bestuur om ook meer aandacht te schenken aan stages, assessments en het opzetten van een effectieve banenmarkt.

23 Februari 2017

'Snowboarders zijn roekelozer'

Traumachirurg Kees Bartlema van het Leids Universitair Medisch Centrum gaat onderzoek doen naar wintersport-ongevallen.

23 Februari 2017

Vrij bij dies, of toch niet?

‘Collegevrij tijdens de dies, is dat een aanbeveling of een regel van de universiteit?’ vroeg studentraadslid Waldemar Wolters tijdens de faculteitsraadsvergadering van Geesteswetenschappen. ‘De colleges van international studies gingen namelijk gewoon door.’

23 Februari 2017

Dreiger naar Hoge Raad

Oud-rechtenstudent Mohammed K. die door het Gerechtshof is veroordeeld voor het met de dood bedreigen van voormalig examencommissievoorzitter Arthur Elias is in cassatie gegaan bij de Hoge Raad.

23 Februari 2017

Student wordt onderzoeker

Onderzoek gaat een grotere rol spelen in studies, het onderwijs wordt kleinschaliger en technologie belangrijker. Dat staat in de nieuwe onderwijsvisie van de universiteit.

23 Februari 2017

Niet alleen een mening

Psychologe Zsuzsika Sjoerds is mede-organisator van de Nederlandse March for Science: ‘Shit,
we moeten onze stem laten horen.’

16 Februari 2017

Weinig tijd voor diversiteit

Er zit vooruitgang in het Leidse diversiteitsbeleid, maar de universiteitsorganisatie is stroperig en nog niet elke maatregel is uitgerold. Het blijkt dat studenten met een migratie-achtergrond nog te vaak uitvallen.

16 Februari 2017

Wijnhaven nog niet te klein

De universiteitsraad maakt zich zorgen over een mogelijk tekort aan ruimte op het Wijnhavencomplex. Het college van bestuur liet weten best overvallen te zijn door de groei van studies in Den Haag maar dat het gebouw voorlopig groot genoeg is.

16 Februari 2017