'Tutoren zuipen het geld weg'

Volgens studentenpartij CSL betaalt de faculteit Rechten onbedoeld het kroegbezoek van studenten. ‘Ik schrik hiervan.’

13 April 2017

Studieschuld aflossen lastiger

Het aantal oud-studenten dat hun studielening niet terug kan betalen, neemt sterk toe. Tegen de honderdduizend oud-studenten verdienen te weinig om hun aflossingen te doen. Dat schrijft Trouw, dat zich baseert op cijfers van de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO).

13 April 2017

Actie tegen bezuinigingen

Het Interstedelijk Studentenoverleg (ISO) en de Landelijke Studentenvakbond (LSVb) roepen het toekomstige kabinet op om de bezuinigingen die hen te wachten staan, terug te draaien.

13 April 2017

Geen beurs voor Haagse Navigators

Ophefje in Christenland: de Haagse Hogeschool geeft de plaatselijke tak van de Navigators geen bestuursbeurzen. Wie lid wil worden, moet de evangelische grondslag van die vereniging onderschrijven.

13 April 2017

Asian Library niet voor iedereen

De nieuwe Asian Library is net geopend en stroomde meteen vol met blokkende rechtenstudenten. Dat is niet de bedoeling en ze werden de zaal uitgezet, volgens studenten in de universiteitsraad. En de raadsleden zijn daar niet blij mee.

10 April 2017

Gemeente wil campus redden

De gemeente Leiden gaat proberen om de Humanities Campus van de universiteit alsnog van de grond te krijgen. Dat heeft het college van burgemeester en wethouders dinsdag besloten.

06 April 2017

'Dit is gewoon fucking gevaarlijk'

Dinsdag protesteerden duizenden mensen in Boedapest tegen de sluiting van de beste universiteit van Hongarije. ‘Ik woon in een land waar de grootste vijanden mensenrechten en academische vrijheid zijn.’

06 April 2017

Taalprofessor strijdt door

‘Ik zou graag willen weten waar dit heengaat’, zei de advocaat van de Universiteit Leiden, mr. Krekel, afgelopen vrijdag in de Haagse rechtbank. In december moesten de rector en vier hoogleraren al voor de rechter verklaren wat er misging bij een sollicitatieprocedure voor een hoogleraarschap.

06 April 2017

Vergoeding voor waterschade

Promovendi die zijn getroffen door de sprinklerproblemen van de bèta-nieuwbouw, kunnen hopelijk geld krijgen om hun vertraging te compenseren.

06 April 2017