‘Geen academische censuur’

De Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW) ziet ‘geen signalen’ dat er structureel sprake is van zelf­censuur of beperking van vrijheid van wetenschapsbeoefening.

15 Maart 2018

Politicologen terug in Leiden

De specialisatie Nederlandse politiek van de master politicologie verplaatst van Den Haag naar Leiden.

15 Maart 2018

Asopos eet voortaan vegetarisch

Sinds deze week geldt er op de studentenroeivereniging Asopos de Vliet een nieuw beleid voor het avondeten. Hoewel eerder de vegetariërs apart moesten aangeven dat zij geen vlees wilden eten, zijn het nu de vleeseters die expliciet moeten aangeven dat zij wél vlees willen.

15 Maart 2018

Poortjes tegen scholieren

De faculteit Rechten krijgt poortjes bij de bibliotheek in het KOG om zo de toestroom van scholieren in te dammen, bleek tijdens de faculteitsraad maandag.

15 Maart 2018

Antropologie ook in het Engels

De bacheloropleiding culturele antropologie en ontwikkelingssociologie wil over naar een mixed mode. Dat wil zeggen dat studenten zowel in het Engels als in het Nederlands de opleiding kunnen doen.

15 Maart 2018

Minister verdeelt onderzoeksgeld

Het kabinet gaat investeren in wetenschap en onderzoek. Voor zowel fundamenteel als voor toegepast onderzoek komt 100 miljoen euro beschikbaar in 2018, 150 miljoen in 2019 en 200 miljoen in 2020.

15 Maart 2018

Wordt het Maagdenhuis weer bezet?

‘Wij heffen onszelf op. Het haalt niets uit en we kunnen ook niemand vinden die we met deze rotklus op willen zadelen. U wint.’ Dat schrijft De Decentralen, de grootste partij in de studentenraad van de Universiteit van Amsterdam, in een afscheidsbrief aan collegevoorzitter Geert ten Dam.

08 Maart 2018

Centrum op zoek naar kamers

Het snel groeiende Centrum voor Milieuwetenschappen heeft ruimtenood. In een brief vragen ze aandacht voor hun probleem.

08 Maart 2018

Extra studiekosten aangepakt

Studenten die vinden dat ze onterecht extra kosten maken voor hun opleiding, moeten bij hun universiteit een klacht indienen.

08 Maart 2018

Kamervragen over gifconflict

Twee ministeries hebben de Kamervragen over de problemen van milieukundige ‘Rik’ beantwoord.

08 Maart 2018

Huisbaas beschoten student vrijgesproken

De 51-jarige Leidse huisbaas van student Max Dijkstra is vrijgesproken van twee pogingen tot moord. Hij werd beschuldigd van het beschieten van een studentenwoning in de vroege ochtend van 5 juli 2016.

08 Maart 2018

Einde deeltijd psychologie

De deeltijdopleiding van psychologie gaat stoppen. Door het hoge collegegeld van een tweede studie, lopen de studentaantallen terug. Het instituutsbestuur heeft de faculteit verzocht de variant stop te zetten.

08 Maart 2018

Vaagheden rond studiekeuzecheck

Studentenvakbond LSVb vindt dat universiteiten en hogescholen onvoldoende informatie geven over de studiekeuzecheck. Vaak is op de opleidingssites niet te vinden dat er een check is en wat de status van de activiteit is, blijkt uit een onderzoek dat de bond dinsdag publiceerde.

08 Maart 2018

Website DUO maand dicht

De website van DUO is vanaf 29 maart tot eind april ‘beperkt bereikbaar’ vanwege een overstap naar een nieuw systeem. De website draait nu nog op een verouderd systeem uit 1986.

08 Maart 2018