Studenten willen UFB aanpakken

Studentenpartij ONS stelt dat de universitaire reserves worden gespekt met winsten die het Universitair Facilitair Bedrijf (UFB) maakt met catering en het uitbaten van restaurants. De partij vindt het UFB te duur en wil de organisatie hervormen of het eten en drinken aan marktpartijen overlaten.

11 Oktober 2017

Grote reorganisatie bij P&O

De personeelszaken van de universiteit gaan op de schop. Er komt een nieuw Personeel Shared Service Centre (PSSC) waarin de personeelsadministratie en de salarisadministratie van de faculteiten en eenheden op één afdeling aan het Rapenburg worden samengebracht.

11 Oktober 2017

‘Ik kan niet zonder laptop’

Mag een docent laptops in de collegezaal verbieden? En is dat een goed idee? Daar werd maandag tijdens de faculteitsraad Rechten over gesproken.

11 Oktober 2017

Red superprins Panji

De UB is een crowdfundingsactie gestart om een groot aantal handschriften over de avonturen van de Javaanse Prins Panji te digitaliseren.

11 Oktober 2017

Met meer skills naar arbeidsmarkt

De Faculteit Sociale Wetenschappen is begonnen met een pilot van de Skills Academy, die studenten beter moet voorbereiden op de arbeidsmarkt.

11 Oktober 2017

Dit staat er in het regeerakkoord

Studenten krijgen korting op collegegeld, maar de rente van de studentenleningen wordt tegelijkertijd verhoogd. Het nieuwe regeerakkoord, dat dinsdag werd gepresenteerd, belooft 200 miljoen extra voor onderzoekers.

10 Oktober 2017

'Docenten verstoorden lezing Baudet'

Studenten van de faculteit Geesteswetenschappen zijn boos op enkele docenten. Die verstoorden een door studenten georganiseerde bijeenkomst met Thierry Baudet.

05 Oktober 2017

NWO pakt aanvraagdruk aan

Wetenschapsfinancier NWO neemt maatregelen om de hoge druk rond het aanvragen van onderzoeksubsidies te verlagen. De organisatie speelt de bal deels terug naar de universiteiten.

05 Oktober 2017

'Hoe zit het met vertrokken prof?'

De studenten in de faculteitsraad van Sociale Wetenschappen vragen om duidelijkheid over de situatie rondom Rien van IJzendoorn, de pedagogiekhoogleraar die in opspraak kwam en moest vertrekken, vanwege het verspreiden van een angstcultuur.

05 Oktober 2017

Goud voor Leidenaren

Njord-lid Nicole Beukers won samen met haar team goud op het WK-roeien in Sarasota, Florida, afgelopen zaterdag.

05 Oktober 2017

Onduidelijkheid over leerstoel

De faculteit Sociale Wetenschappen krijgt een nieuwe leerstoel: the interdisciplinary study of societal challenges. Daar is per 1 september direct een hoogleraar op aangesteld: Judi Mesman, decaan van LUC.

05 Oktober 2017

PhD krijgt te weinig tijd

Een op de zeven promovendi krijgt een deeltijdcontract of een contract voor minder dan vier jaar. Dat is veel te weinig tijd om een promotieonderzoek af te ronden, zegt het Promovendi Netwerk Nederland (PNN).

28 September 2017

Minister dreigt met declareerwet

Minister Bussemaker wil dat declarerende bestuurders een ‘moreel kompas’ tonen. Anders komt er wetgeving, dreigt ze.

28 September 2017

Bestuurstaal: Nederlands

Om duidelijkheid te scheppen in de voortslepende discussie over de voertaal, heeft het College van Bestuur een Richtlijn Taalbeleid opgesteld: de universiteit is tweetalig, maar de bestuurstaal is Nederlands, en er komt een niveau-eis voor docenten die in het een andere taal lesgeven.

28 September 2017

'Reisgegevens inzien mag'

DUO mag volgens minister Bussemaker van Onderwijs de OV-gegevens van studenten inzien als deze verdacht worden van basisbeursfraude.

28 September 2017