Strijd tegen schurft

De GGD Hollands Midden (in Leiden) krijgt sinds twee jaar opvallend veel studenten met schurft over de vloer. Of dit
betekent dat er ook sprake is van meer schurft, of dat studenten bijvoorbeeld de GGD wat beter weten te vinden, is niet duidelijk.

17 Januari 2019

Teveel verschil in werkdruk tussen studies

De faculteit Geesteswetenschappen biedt teveel vakken aan, de onderwijstijd is niet eerlijk verdeeld over de docenten en de manier waarop de verschillende opleidingen zijn ingericht is te divers en onvoldoende op elkaar afgestemd.

17 Januari 2019

'Toon meerwaarde van Engels aan'

Veel universiteiten leggen niet goed uit waarom zij voor Engelstalige opleidingen kiezen, schrijft de Onderwijsinspectie. Het blijkt zelfs dat een flink aantal universiteiten en hogescholen geen gedragscode taal heeft. Zij houden zich dan ook niet aan de wet.

17 Januari 2019

Werk voor gevluchte academici

Twaalf academici die hun land zijn ontvlucht vanwege een bedreigende situatie, krijgen een eenjarige aanstelling om hun wetenschappelijke carrière voort te zetten in Nederland. De onderzoekers komen uit onder meer Armenië, Syrië en Turkije.

17 Januari 2019

Langzaam meer vrouwelijke hoogleraren

Met de huidige groei van vrouwelijke hoogleraren duurt het nog dertig jaar voordat de verhouding evenredig is. Dat is langzaam, zegt Onderwijsminister Van Engelshoven, maar het is aan de universiteiten om hun streefcijfers te halen.

17 Januari 2019

UB tijdens Pinksteren en Hemelvaartsdag open

Een aantal gebouwen van de universiteit is in 2019 tijdens Pinksteren en Hemelvaartsdag geopend. Het gaat om de UB, het Kamerlingh Onnesgebouw (KOG) van de Faculteit Rechten en studentencentrum Plexus.

18 December 2018

Raad stemt in met kwaliteitsafspraken

De kwaliteitsafspraken zijn na een lange discussie ingestemd door de universiteitsraad in de vergadering van vorige week. De raad sprak wel haar ongenoegen uit over het verloop van die instemming.

17 December 2018

Geen ombudsman, wel onderzoekscommissie

Het voorstel van de universiteitsraad om een ombudsman voor het personeel aan te stellen, is opnieuw door het college afgewezen. In plaats daarvan stelde het college een onderzoekscommissie voor in de vergadering van afgelopen maandag.

12 December 2018

Weer meer vrouwelijke hoogleraren

Leiden is niet meer de universiteit met het hoogste percentage vrouwelijke profs, blijkt uit het nieuwste overzicht.

12 December 2018

Hogere rente op studieschuld aangenomen

Eigenlijk was het vorige week al zeker, maar nu is het officieel: de rente op studieschulden gaat omhoog. Met een marginale meerderheid heeft de Tweede Kamer het voorstel vanmiddag aangenomen.

11 December 2018

'They don’t give a shit als er iets kapot is'

Een groot gat in het plafond, een ondergelopen keukenvloer en water dat uit de lampen loopt. 
De internationale studenten in een DUWO-pand aan de Oranjelaan in Oegstgeest zijn het zat. Het huis is in slechte staat, reparaties duren te lang, en ze betalen te veel huur.

06 December 2018