Veel fouten bij bouw bètacampus

Zowel bij planning, aanbesteding en bouw van de bètacampus zijn tijdens de eerste fase fouten gemaakt, blijkt uit een rapport van adviesbureau Bouw Commissioning Nederland.

18 Mei 2017

Hulp voor City Snack

Twee Leidse studenten hebben een inzamelingsactie opgezet voor de door brand verwoeste City Snack.

18 Mei 2017

Kritiek op zware matching

Steeds meer opleidingen willen scholieren intensiever testen om zo vast te stellen of zij wel geschikt zijn voor de studie. De universiteitsraad heeft kritiek op deze verplichte zogeheten matchingsprocedures.

18 Mei 2017

Waarschuwing bsa komt te laat

Het college van bestuur wil studenten die dreigen een negatief bsa te krijgen, uiterlijk 15 juni een tweede waarschuwing geven dat hun studieresultaten niet goed genoeg zijn. De universiteitsraad wil de alarmbellen echter eerder af laten gaan.

18 Mei 2017

'Geen reëel beeld kosten kamer'

Maandag 15 mei stond de Landelijke Studentenvakbond (LSVb) op de faculteit Sociale Wetenschappen met de Check-Je-Kamer tour, om studenten bewust te maken van te hoge huurprijzen.

18 Mei 2017

Nog steeds angst en intimidatie

Angst op de werkvloer blijft een probleem bij Sociale Wetenschappen. Dat blijkt uit het rapport van de vertrouwenspersoon van de faculteit.

11 Mei 2017

Huren veel te hoog

Studenten betalen te veel huur voor hun kamers, schrijft de Landelijke Studentenvakbond (LSVb) in een rapport. Van alle Leidse studenten zou bijna 85 procent te veel betalen, gemiddeld 106 euro per persoon per maand.

11 Mei 2017

Nieuwe bachelor is 'waagstuk'

Het instituut Politieke Wetenschap wil in 2018 een nieuwe bachelorspecialisatie starten. Een deel van de politicologen maakt zich zorgen over de plannen.

11 Mei 2017

Engels in de raad

Geesteswetenschappen treft voorzieningen voor internationale faculteitsraadsleden. ‘Zijn we een Nederlandse of een internationale universiteit?’ vroeg Waldemar Wolters van de International Student Party tijdens de raadsvergadering.

11 Mei 2017

Wie betaalt de leegstand bij LUC?

Volgens de universiteitsraad draaien studenten op voor leegstandkosten bij het university college. De universiteit bestrijdt die lezing.

11 Mei 2017

Leiden krijgt miljoenen

Veel Leidse onderzoekers hadden een goede week: diverse subsidies kwamen hun kant op.

11 Mei 2017

'Waarom meebetalen aan schade?'

De universiteitsraad wil van het college van bestuur weten waarom de universiteit een deel van de schade betaalt die is veroorzaakt door een overstroming in de bètacampus.

11 Mei 2017