Zo betaal je een Maserati

‘Is er nog plek?’ vraagt een El Cid-deelnemer aan zijn mededeelnemer. ‘Ah joh, gewoon hier gaan zitten,’ krijgt hij als antwoord en zijn compagnon zetelt zichzelf met een plof neer op de grond.

17 Augustus 2017

Eerstejaars heeft zwemvest nodig

Vergeet Clinton versus Trump en Mayweather versus McGregor. Het echte gevecht van de eeuw is natuurlijk het Voorzittersdebat in de Hooglandse Kerk. De voorzitters van de vijf Leidse gezelligheidsverenigingen betreden maandagavond onder luid applaus en begeleid door hun vaandels het podium.

17 Augustus 2017

Een kamer? Twee kramen verderop!

‘Je komt er zeven kilo papier zwaarder, geplet door de drukte, maar zeker ook wijzer vandaan’, zegt een van eerstejaars die maandag de informatiemarkt aan de Nieuwe Rijn heeft bezocht.

17 Augustus 2017

Nabije Oosten-instituut verliest zelfstandigheid

Gisteren heeft het bestuur van het Nederlands Instituut voor het Nabije Oosten (NINO) ingestemd met een plan om de collecties van het instituut op te splitsen. De boeken gaan naar de universiteitsbibliotheek en de spijkerschrifttabletten naar het Rijksmuseum van Oudheden. Er is veel verzet tegen het voorstel. Een online petitie werd al bijna tweeduizend keer ondertekend.

28 Juni 2017

Van IJzendoorn vertrekt

Rien van IJzendoorn is weg bij zijn werkplek bij Pedagogische Wetenschappen. De hoogleraar vertrekt vanwege het schrikbewind dat hij jarenlang voerde op het instituut.

28 Juni 2017

‘Dit verwoest ons vakgebied’

Medewerkers van het Nederlands Instituut voor het Nabije Oosten (NINO) in Leiden maken zich grote zorgen om een plan om de collecties op te knippen. De boeken gaan naar de UB, de kleitabletten naar het Rijksmuseum van Oudheden. Er is een online petitie gestart tegen de reorganisatie.

22 Juni 2017

'Boeven op de universiteit'

Vanavond zullen de bewoners die moeten wijken voor de Humanities Campus inspreken bij de vergadering van de gemeenteraadscommissie Stedelijke Ontwikkeling.

22 Juni 2017

Proces taalprof tegen universiteit

Overtreding van het arbeidsrecht, ambtsmisbruik en schending van vertrouwen en gegevensbescherming. Daarvoor spant de Britse taalkundige Vyvyan Evans een proces aan tegen de Universiteit Leiden en drie hoogleraren, onder wie de rector magnificus.

22 Juni 2017

Weer Kamervragen over pedagogiek

Kamerlid Paul van Meenen (D66) heeft vorige week Kamervragen gesteld naar aanleiding van de ophef rond het Instituut Pedagogische Wetenschappen van de Universiteit Leiden.

22 Juni 2017