Mediastudenten verdienen het minste geld

31 Mei 2018

Universitair afgestudeerden in de mediastudies verdienen het laagste salaris van alle afgestudeerden.

Afgestudeerde hbo’ers zijn het slechtst af met een opleiding huidtherapie op zak. Dat blijkt uit het onderzoek Studie & Werk dat SEO Economisch Onderzoek voor weekblad Elsevier heeft uitgevoerd. 

Daartegenover staat dat afgestudeerden van een finance-opleiding na tien jaar op de arbeidsmarkt het meest verdienen met een bruto maandsalaris van 6.136 euro. Maritiem officieren verdienen met 4.697 euro het meest van alle hbo’ers.

Een positieve ontwikkeling ten opzichte van vorig jaar is dat hbo’ers en academici na afstuderen sneller aan een baan komen. Voor technici, financieel specialisten en informatici zijn het gouden tijden. Hoewel afgestudeerden taal en cultuur een zwakke positie hebben, komen ook zij nu sneller aan werk.
Voor alle opleidingen aan hogescholen en universiteiten is uitgezocht hoe starters van anderhalf jaar geleden én de afgestudeerden die tien jaar geleden hun diploma haalden er op de arbeidsmarkt voorstaan. Voor het onderzoek gebruikte SEO gegevens van 1.140.223 afgestudeerden sinds 2004. SVL

Deel dit bericht:

Nieuws

Strijd tegen schurft

De GGD Hollands Midden (in Leiden) krijgt sinds twee jaar opvallend veel studenten met …

31 Mei 2018