Moons-leerstoel

28 September 2017

De Universiteit Leiden heeft een nieuwe leerstoel, vernoemd naar Magdalena Moons, heldin tijdens het beleg van Leiden. Een nog aan te stellen hoogleraar zal onderzoek naar de Leidse geschiedenis stimuleren, en zich bezighouden met ‘de rol van gender in de stadscultuur en de herinneringscultuur’.

Oud-bestuursleden van de 3 October Vereeniging, die zich nu verzamelen onder de Vereeniging Genootschap Magdalena Moons, namen vorig jaar het initiatief voor de leerstoel, die bij het Instituut voor Geschiedenis komt. Ze regelden ook de financiering. Een deel daarvan bestaat uit giften van Leidse instellingen en particulieren.

Deel dit bericht:

Nieuws

'Er valt nu een gat'

De universiteit krijgt voorlopig nog geen ombudsfunctionaris voor het personeel. …

28 September 2017