'DUWO, houd je aan de wet'

21 September 2017

De Landelijke Studenten Vakbond (LSVb) roept internationale studenten op zich te melden als ze een huurcontract van DUWO hebben, waarin staat dat de huur niet tussentijds opgezegd mag worden.

Volgens nieuwe Nederlandse wetgeving mag dit namelijk wel.

‘We willen studenten oproepen zich bij ons te melden, om te kijken of we een zaak zouden kunnen voorbereiden. Maar we roepen ook DUWO op om zichzelf aan de wet te houden. Als ze dit niet doen, slepen we ze voor de rechter’, zegt LSVb-voorzitter Tariq Sewbaransingh. Een DUWO-woordvoerder vertelde vorige week in Mare dat in de huurcontracten voor internationale studenten specifiek aangeven staat dat zij deze niet voortijdig mogen opzeggen. Volgens nieuwe Nederlandse wetgeving mag dit sinds vorig jaar echter wel. Volgens DUWO ‘is de wet nog niet duidelijk’. Na navraag bij het Juridisch Loket bleek dat er wel degelijk grond is om dit aan te vechten. Uit Kamervragen blijkt namelijk dat dit alleen toegestaan is als het huurcontract voor onbepaalde tijd is.

DUWO vreest leegstand omdat internationale studenten over het algemeen maar twee keer per jaar instromen. De LSVb was niet op de hoogte van dit beleid van DUWO, zegt Sewbaransingh. Ze zijn ook bezig met de voorbereiding van een rechtszaak tegen The Student Hotel in verband met de nieuwe huurwet, al kan Sewbaransingh daar nog niets over zeggen.

AK

Deel dit bericht:

Nieuws

KNAW: beloon repliceren

Replicatie-onderzoek moet veel normaler worden, vindt de Koninklijke Nederlandse Akademie …

21 September 2017

Nominaal is niet normaal

Het Landelijk Studenten Rechtsbureau (LSR) sleept de Erasmus Universiteit voor de …

21 September 2017