Red de regio-pers

14 Maart 2019

Als iedere Zuid-Hollander een euro zou betalen, zou de journalistiek in de provincie gered kunnen worden. Dat stellen Leidse mediaonderzoekers Jaap de Jong en Willem Koetsenruijter in het rapport ‘Regionale en lokale journalistiek in Zuid-Holland’ in opdracht van de provincie. Met het rapport hebben de onderzoekers het provinciale medialandschap in beeld gebracht en onderzocht hoe de regionale journalistiek kan worden gered. De onderzoekers adviseren een structurele bijdrage van 3,5 miljoen euro per jaar: een euro per Zuid-Hollander. Dat geld zou moeten worden geïnvesteerd in diepgravende en kritische journalistiek waar nu geen tijd voor is. De onderzoekers opperen drie scenario’s: er moet minstens 1 fte per redactie bijkomen, er moet een mediafonds komen zoals het Leidse Mediafonds of er moet een Mediacentrum worden gerealiseerd: een regionaal nieuwscentrum in Zuid-Holland   waar journalistieke halffabricaten worden geproduceerd (artikelen, foto’s en video’s) die vrij te gebruiken en aan te passen zijn.

Deel dit bericht:

Nieuws

Na 55 jaar alsnog geslaagd

Wie maakt er nu mee dat je ruim 55 jaar na dato alsnog een diploma krijgt? Het overkwam …

14 Maart 2019

Mannendagen werken niet

Vrouwendagen bij de bèta’s werken wel, maar het lukt pedagogiek niet om op …

14 Maart 2019