Dataprijs

6 December 2018

LUMC-onderzoeker Bas Heijmans heeft vorige week de Nederlandse Dataprijs 2018 in ontvangst genomen. Dat is een prijs voor ‘een onderzoeker of onderzoeksgroep die extra bijdraagt aan de wetenschap door onderzoeksdata beschikbaar te maken voor aanvullend of nieuw onderzoek’. Epigeneticus Heijmans en zijn collega’s deden dat in het project BBMRI-Omics, waarin onderzoekers uit heel Nederland grootschalige moleculaire gegevens samenbrachten om sneller ziekteprocessen van veelvoorkomende aandoeningen in kaart te brengen. De wereldwijd unieke verzameling is publiek beschikbaar via de Biobanking and BioMolecular Resources Research Infrastructure. De initiatiefnemers kregen vijfduizend euro en een beeldje.

Deel dit bericht:

Nieuws

Na 55 jaar alsnog geslaagd

Wie maakt er nu mee dat je ruim 55 jaar na dato alsnog een diploma krijgt? Het overkwam …

6 December 2018

Mannendagen werken niet

Vrouwendagen bij de bèta’s werken wel, maar het lukt pedagogiek niet om op …

6 December 2018