Biotechwedstrijd

8 November 2018

Bij de internationale biotechnologiewedstrijd iGem in Boston heeft de Leidse afvaardiging prijzen gewonnen. In de categorieën ‘Best Therapeutics Project’ en ‘Best Model’ waren de Leidse studenten het beste. Het team bestond uit 13 studenten uit verschillende richtingen: vooral biomedische wetenschappen, maar ook scheikundigen, studenten Life Science and Technology, en een psychologiestudente. Het Leidse project heette ‘50 shades of stress’, en behelst een systeem dat verschillende soorten bacteriële stress zichtbaar maakt. Dat zou uiteindelijk behulpzaam kunnen zijn bij het vinden en onderzoeken van anti-bacteriële middelen, wel zo handig in een tijd waarin antibiotica-resistentie oprukt.

Deel dit bericht:

Nieuws

Na 55 jaar alsnog geslaagd

Wie maakt er nu mee dat je ruim 55 jaar na dato alsnog een diploma krijgt? Het overkwam …

8 November 2018

Mannendagen werken niet

Vrouwendagen bij de bèta’s werken wel, maar het lukt pedagogiek niet om op …

8 November 2018