Niet alleen de toerist uithangen

Wie: Renske den Breejen
Waar: Fipungu, Zambia
Wanneer: 20 juli – 9 augustus
Kosten: €3200

Renske den Breejen (23, master orthopedagogiek): ‘Ik ga van de zomer drie weken met World Servants naar Zambia om twee klaslokalen te bouwen. Daarnaast doen we elke dag kinderwerk, zoals knutselwerkjes of sport en spel. We gaan ook met tieners in gesprek over onderwerpen die daar belangrijk zijn, zoals vriendschap en huwelijk.

‘Wij zijn met een groep van veertig mensen uit heel Nederland die met World Servants mee wilden. World Servants organiseert werkvakanties naar projectlanden waar ze onder andere scholen, ziekenhuizen en toiletten bouwen.‘

Om aan geld te komen, ruim 3200 euro per persoon, hebben we wc-rollen verkocht en 24 uur geskelterd. Dat waren skelters waar je met zijn vieren op paste en nog twee in een karretje erachter. We wisselden elkaar af, 24 uur lang. Tussendoor had je tijd om even binnen te zitten en wat te eten. Familie en vrienden konden voor jou een rondje mee skelteren voor een sponsorbedrag.

‘Ik wil al heel lang naar Afrika, en niet alleen om de toerist uit te hangen, maar juist ook om te zien hoe die mensen daar leven en om daar iets te betekenen. Je kan geld geven aan Unicef of zo, maar het lijkt me heel gaaf om zelf daar mijn steentje bij te dragen.’ DT

Deel dit bericht:

Voorpagina

Achtergrond

Wetenschap

Studentenleven

Nieuws

'Er valt nu een gat'

De universiteit krijgt voorlopig nog geen ombudsfunctionaris voor het personeel. …

De docent is kwijt

Zowel de ombudsfunctionaris voor studenten als de vertrouwenspersoon …

Stress door leenstelsel

De druk op jongeren om te presteren lijkt toe te nemen. Een van de oorzaken is mogelijk …

Rubrieken

Zou jij Thierry doen?

Ook dit jaar las Mare alle almanakken om te bepalen welke vereniging het beste boekwerk …

English page

Lack of facilities

The University Council believes that the facilities for students in The Hague are lacking …