Emotie doet wat ‘ie wil

Foto Barbara Boers

Het lijkt net een schilderij, maar het is toch echt een foto. Fotograaf Barbara Boers trok ervoor naar IJsland en maakte de fototentoonstelling Don’t push the river, die sinds maandag in de Kunstgang in het Lipsius hangt en tot 24 augustus te bewonderen is.

 ‘De titel van de tentoonstelling is een stukje uit een gedicht dat gaat over het verlies van dierbaren die zijn overleden door euthanasie’, vertelt Boers. ‘Wat er dan met je gebeurt als nabestaande is net als een rivier. Een rivier kun je niet laten stoppen met doorstromen, net zoals emotie doet wat ‘ie wil.’

Deel dit bericht:

Voorpagina

Achtergrond

Bidden als Simba mag ook

Wat kun je als weldenkende 21e-eeuwer nog leren van de Bijbel? Alain Verheij probeert die …

Wetenschap

Nieuws

Rubrieken

Over de grenzen

Hoogleraar rechtssociologie Maartje van der Woude wil een brug slaan tussen de juridische …

English page