Te weinig Haagse voorzieningen

'Balans is totaal zoek', meent personeelspartij FNV
31 Mei 2018

De universiteitsraad vindt dat de voorzieningen voor studenten in Den Haag achterblijven op die in Leiden. Volgens personeelspartij FNV Overheid is de huidige situatie ‘niet verantwoord.’

Vorige week stelde de partij in een rondvraag de voorzieningen voor studenten in Den Haag aan de orde. Het aantal studenten groeit flink in Den Haag, maar het aanbod van faciliteiten groeit niet mee, aldus de FNV. De ‘balans’ tussen Leiden en Den Haag is ‘totaal zoek.’

Het cursusaanbod in Den Haag is kleiner, en het is lastiger om een afspraak te maken met een studentenpsycholoog of een -decaan. Het is echt noodzakelijk om die situatie te verbeteren, vindt de FNV. Al jaren wordt deze problematiek bij bestuurders onder de aandacht gebracht. Veel resultaat heeft dat niet opgeleverd, stelt de partij.

Vicerectormagnificus Hester Bijl is het daar niet mee eens. ‘Studentpsychologen en studentdecanen en het housing office zijn ook actief in Den Haag’, zei Bijl vorige week tijdens de universiteitsraadsvergadering. ‘Hun inzet is proportioneel als je kijkt naar de studentenaantallen in Den Haag en die in Leiden.’

Daarnaast wordt er in september een nieuw Student Centre in Den Haag geopend aan de Turfmarkt. Bijl: ‘Daar komt een concentratie van voorzieningen. Dan hebben we meer mogelijkheden en meer ruimte.’

Volgens de universiteit worden er in het centrum kantoren ingericht voor studentenorganisaties, een ombudsfunctionaris, een internationale studentenadviseur en een studentenpsycholoog. Verder komen er ook studiewerkplekken, een fitnessruimte en een huiskamer voor internationale studenten.

De FNV stelt echter dat er niet zo lang gewacht kan worden. ‘Dat is niet realistisch.’ De partij vindt dat er kantoren ingericht moeten worden in de Wijnhavencomplex of het pand van de universiteit in de Schouwburgstraat. ‘Deze situatie moet al voor september zijn rechtgetrokken.’ VB

Zie ook: 'Wees welkom Hagenezen'

Deel dit bericht:

Nieuws

Strijd tegen schurft

De GGD Hollands Midden (in Leiden) krijgt sinds twee jaar opvallend veel studenten met …

31 Mei 2018