Eigen mok? Toch geen extra stempel!

17 Mei 2018

De regel dat studenten en medewerkers die koffie of thee halen bij het Café UBé in de Universiteitsbibliotheek, twee stempels op hun stempelkaart krijgen als ze een eigen mok meenemen, wordt weer afgeschaft. Sterker nog, de regel is nooit officieel ingevoerd.

Vaste koffie- en theeklanten van het Café UBé kunnen al sinds 2015 gebruik maken van een stempelkaart, waarop bij bestelling van een kop warme drank één stempel wordt gezet. Bij inlevering van een volle kaart krijgt de klant een gratis kop koffie of thee. Sinds kort kunnen er ineens twee stempels worden verdiend, mits je een eigen mok meeneemt. Die regel gaat begin volgende maand alweer van de baan, omdat het Universitair Facilitair Bedrijf (UFB) hier nooit toestemming voor heeft gegeven en het niet strookt met haar beleid. 

‘Ik kwam er via een facebookpost van Green Keys Leiden achter dat dit gebeurde’, vertelt cateringmanager van UFB Sander Rooijakkers. Het bleek een initiatief van een medewerker die de actie op eigen houtje doorvoerde. ‘Het was goed bedoeld en ik vind de medewerker hartstikke goed werk doen, maar het idee staat onze goede dienstverlening in de weg. Het verstoort de doorstroming als iedereen zijn eigen mok meeneemt. Er wordt al veel geklaagd over rijen bij de kassa en zo’n regel bevordert dat niet.’ De betreffende medewerker is op diens actie aangesproken. Hoe lang de koffie- en theeklanten al een extra stempel krijgen, weet Rooijakkers niet.
‘Daar deed de medewerker een beetje vaag over.’ Volgens Rooijakkers gaat het om een minimaal aantal mensen dat een eigen mok meebrengt naar de kassa. Overigens kunnen liefhebbers dit gewoon blijven doen, al krijgen ze vanaf juni dus nog maar één stempel. SvL

Deel dit bericht:

Nieuws