Lancering uitgesteld

26 April 2018

De lancering van de James Webb Space Telescope, de opvolger van NASA’s succesvolle Hubble-telescoop, is opnieuw vooruitgeschoven. Als alles goed gaat, zal hij in mei 2020 vertrekken. De oorspronkelijke lanceerdatum was oktober van dit jaar, maar die was al uitgesteld tot begin volgend jaar. Nu komt daar dus nog meer vertraging bij: het integreren van alle apparatuur kost meer tijd dan verwacht. De vertraging is jammer voor drie onderzoeksgroepen van de Leidse Sterrewacht: zij hadden door mee te werken aan de telescoop of door goede onderzoeksvoorstellen te schrijven, plekken veroverd om als eersten met de telescoop aan de slag te mogen.

Deel dit bericht:

Nieuws

'Er valt nu een gat'

De universiteit krijgt voorlopig nog geen ombudsfunctionaris voor het personeel. …

26 April 2018

De docent is kwijt

Zowel de ombudsfunctionaris voor studenten als de vertrouwenspersoon …

26 April 2018