Hoorcolleges opnemen

12 April 2018

Studentenpartij ONS Leiden wil dat hoorcolleges op de hele universiteit worden opgenomen. Dat proberen ze al een tijd bij het centrale bestuur, maar daar vangen ze al jaren bot. Daarom proberen ze het bij de faculteiten, en hebben ze dinsdag, met de faculteitsraden, een notitie ingediend bij de faculteitsbesturen. Die moeten daar binnen drie maanden op reageren. Het geld is er al, meldt de partij in een persbericht, ‘maar veel faculteitsbestuurders houden de plannen tegen, uit onbekendheid met de mogelijkheden en de vele voordelen’. Voorzitter Alderik Oosthoek: ‘Een actief studentenleven of studeren met een functiebeperking is vaak onverenigbaar met de ouderwetse inrichting van het onderwijs, waarbij een hoorcollege enkel fysiek te volgen is. Het gros van de Nederlandse universiteiten biedt al jaren online hoorcolleges aan, waardoor studenten op een geschikt moment het college (terug) kunnen kijken, met goed studieresultaat en positieve beoordelingen ten gevolg.’

Deel dit bericht:

Nieuws