Het Clubje: 'We zijn al zes weken bezig'

Quintus-dispuut Il Lustra

Foto Taco van der Eb

Els van Son (20, life science and technology): ‘Elk jaar organiseert herendispuut Delta een playbackshow. Dat is een avond vol acts, deze donderdagavond in de Stadsgehoorzaal. Best groot dus, wel nice. Kan de foto trouwens ergens anders dan voor het decor? We willen niet dat mensen in de krant al zien wat onze act is.’

Marieke Nievaart (21, hbo rechten): ‘Iedereen doet echt zijn best om iets leuks neer te zetten.’
Van Son: ‘Il Lustra is een groot vrouwendispuut…’

Hieke Schuppen (19, criminologie): ‘…én het leukste natuurlijk!’

Van Son: ‘Veel van ons doen gelukkig graag mee.’

Schuppen: ‘Met zo’n act zet je jezelf neer. Het is veel leuker om een echt goede act te hebben dan een halfbakken optreden.’

Rosalie Lubbers (22, human resource management): ‘We zijn wel langer bezig dan andere disputen. Het is bijna een traditie: omdat we het vorige jaren goed deden, blijven we elk jaar ons best doen. En het is ook een moment van bonding voor jongerejaars. Door het repeteren ontstaat er een groot wij-gevoel.’

Van Son: ‘Dit jaar heb ik de dans bedacht. Zelf heb ik nooit echt gedanst, maar ik heb wel tien jaar lang acrogym gedaan, dus ik heb wel enig gevoel voor ritme en choreografie. Maar het komt eerder voort uit een soort van doorgeslagen enthousiasme.’

Lubbers: ‘Vroeger zat ik op dansen, maar ik werd altijd achteraan gezet. Ik wilde eerst ook niet meedoen, want ik ben helemaal niet creatief of ritmisch, maar ik vond het veel te leuk. Daarom sta ik er nu toch weer tussen.’

Van Son: ‘We beginnen zes weken van tevoren. Eerst bedenken we wat we leuk vinden en kiezen we een liedje, dan verzinnen we de pasjes erbij. Je begint met niks, je bedenkt gewoon wat, en nu staat het er ineens.’

Nievaart: ‘We repeteren twee keer per week. Je ziet dat het steeds meer bij elkaar komt.’

Schuppen: ‘Best veel van ons kunnen goed dansen, dat scheelt.’

Nievaart: ‘Het is wel spannend om dat podium op te gaan straks, ik zit me al een beetje op te vreten.’

Van Son: ‘We doen het met z’n allen, dus ik vind het niet zo erg.’

Lubbers: ‘Bij een eerdere playbackshow was ik een decorstuk: zo’n cartoonwolkje met “Boom!” erop. Je ziet het publiek helemaal niet, alleen een donkere zaal. Dat maakt het minder eng. Het blijft nog steeds spannend, maar we hebben het nu zo vaak geoefend dat het op de automatische piloot gaat.’

Van Son: ‘Vorig jaar hebben we gewonnen. Dan krijg je een wisselbeker, en de eer natuurlijk.’

Lubbers: ‘Het gaat vooral om de eer. We gaan voor goud, maar het creëren van een dispuutsgevoel is belangrijker.’

Door Susan Wichgers

Deel dit bericht:

Voorpagina

Achtergrond

Wetenschap

Studentenleven

Nieuws

Rubrieken

English page