Open access

15 Maart 2018

Nederlandse universiteiten hebben geen overeenkomst meer met uitgever Royal Society of Chemistry. Dat bericht de VSNU, de vereniging van Nederlandse universiteiten, op haar website. VSNU heeft geprobeerd te onderhandelen met de uitgever over open access (vrije en gratis toegang tot publicaties) zonder daarvoor dubbele abonnementsgelden te hoeven betalen. Daar ging uitgever RSC niet in mee. In het kader van de onderhandelingen heeft de VSNU besloten om geen losse abonnementen op door RSC uitgegeven tijdschriften te nemen. Publicaties vanaf 1 maart 2018 zullen daardoor niet meer in te zien zijn.

Deel dit bericht:

Nieuws

'Er valt nu een gat'

De universiteit krijgt voorlopig nog geen ombudsfunctionaris voor het personeel. …

15 Maart 2018

De docent is kwijt

Zowel de ombudsfunctionaris voor studenten als de vertrouwenspersoon …

15 Maart 2018