Tiende Museumnacht

8 Februari 2018

Op 2 juni 2018 vindt de tiende editie van de Museumnacht plaats. Elf musea openen die nacht hun deuren: Hortus botanicus, Rijksmuseum van Oudheden, Oude Sterrenwacht, Museum Volkenkunde, Japanmuseum SieboldHuis, Molenmuseum de Valk, Erfgoed Leiden en Omstreken, Rijksmuseum Boerhaave, Naturalis (in het Academiegebouw), CORPUS (in Hortus botanicus) en Museum Het Leids Weverhuis. Er zijn tentoonstellingen, muzikale optredens, interactieve workshops en lezingen. Bezoekers kunnen via een ‘Nachtpad’ van het ene naar het andere museum lopen en zo ook Leiden bezichtigen, beginnend op de Beestenmarkt en eindigend met een afterparty. De nacht wordt georganiseerd door studenten van Quintus en is voor iedereen bedoeld. Vorig jaar trok het evenement 4300 bezoekers.

Deel dit bericht:

Nieuws

Werkgroepen Rechten bomvol

De werkcolleges bij Rechten zitten propvol. Dat komt vooral doordat het heel moeilijk is …

8 Februari 2018

Gezocht: stamceldonoren

Taalwetenschappers werven deze week stamceldonoren in de kantine van het Lipsius.

8 Februari 2018