Yantai-kopzorgen

18 Januari 2018

De Groningse studentenfractie Calimero heeft zorgen geuit over uitspraken van Fu Zetian, het beoogde hoofd van de Chinese campus van de Rijksuniversiteit Groningen in Yantai. Fu sprak zich in een interview met de Volkskrant uit over de medezeggenschap van de studentenfracties. Het zou hem ‘zijn pet te boven gaan’ dat jongeren meebeslissen over een project dat een looptijd van dertig jaar heeft. Volgens de studentenfractie bieden de opmerkingen ‘weinig hoop op een goede samenwerking’. De Groningse student- en personeelsgeleding vreest voor Chinese bemoeienis in de democratische processen van de universiteit. ‘Net zo goed als wij respect moeten hebben voor Chinese aangelegenheden, lijkt het ons niet teveel gevraagd dat China respect heeft voor de gang van zaken aan de RUG’, zegt fractievoorzitter Henk-Jan Wondergem.

Deel dit bericht:

Nieuws

Werkgroepen Rechten bomvol

De werkcolleges bij Rechten zitten propvol. Dat komt vooral doordat het heel moeilijk is …

18 Januari 2018

Gezocht: stamceldonoren

Taalwetenschappers werven deze week stamceldonoren in de kantine van het Lipsius.

18 Januari 2018