Brandbrief huisjesmelkers

16 November 2017

Twaalf wethouders van studentensteden, waaronder opvallend genoeg niet Leiden, hebben een brandbrief gestuurd naar minister van Binnenlandse Zaken Kajsa Ollongren. In de brief roepen de wethouders op tot maatregelen tegen huisjesmelkers, meldt De Telegraaf. De gemeentes hebben niet genoeg wapens om de pandjesbazen aan te pakken. De huisjesmelkers vragen buitensporig hoge huren. Het komt best vaak voor dat studenten die klagen over de huren of over achterstallig onderhoud bij de huurcommissie, geïntimideerd worden door huisjesmelkers. De wethouders willen bijvoorbeeld dat huurcommissies hoge boetes kunnen opleggen aan pandjesbazen.

Deel dit bericht:

Nieuws

Geen Meatless Monday

Het Green Office van de universiteit en personeelspartij FNV Overheid willen graag een …

16 November 2017

'Wij willen graag bouwen'

Het kamertekort in Leiden moet in 2020 gedaald zijn tot vijfhonderd. Dat hebben de …

16 November 2017