Tentamen op zaterdag of vrijdagavond

9 November 2017

Op de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) worden tentamens steeds vaker in het weekend gepland. Universiteitsblad UK meldt dat nu vijf van de elf faculteiten tentamens op vrijdagavond en zaterdag afnemen. De faculteiten zeggen genoodzaakt te zijn om op deze manier te roosteren, omdat de tentamenhallen te weinig capaciteit zouden hebben.
Het is een grote ergernis van studenten, en binnen de universiteitsraad protesteerden de studentenfracties tegen de avond- en weekendroosters. Avonden en weekenden zijn nodig om rust te nemen in een 40-urige studieweek, zo vinden sommige fractieleden. Anderen zien het als een direct gevolg van een groter probleem, namelijk de explosieve groei van de universiteit.

Deel dit bericht:

Nieuws

KNAW: beloon repliceren

Replicatie-onderzoek moet veel normaler worden, vindt de Koninklijke Nederlandse Akademie …

9 November 2017

Nominaal is niet normaal

Het Landelijk Studenten Rechtsbureau (LSR) sleept de Erasmus Universiteit voor de …

9 November 2017