Panji-collectie werelderfgoed

2 November 2017

Nieuw werelderfgoed in de Universiteitsbibliotheek: althans, de ruim 250 handgeschreven verhalen over de mythische Javaanse prins Panji worden al langer bewaard in de UB. Afgelopen dinsdag werd bekend dat UNESCO de manuscripten nu erkend als werelderfgoed. Onlangs lanceerde de UB een crowdfundingscampagne om de Panji-collectie te digitaliseren, zodat de verhalen wereldwijd beschikbaar komen voor onderwijs en onderzoek. Bij het ter perse gaan van deze krant was 3.660 van de benodigde 16.300 euro opgehaald. Doneren kan tot 1 december.

Deel dit bericht:

Nieuws

Geen Meatless Monday

Het Green Office van de universiteit en personeelspartij FNV Overheid willen graag een …

2 November 2017

'Wij willen graag bouwen'

Het kamertekort in Leiden moet in 2020 gedaald zijn tot vijfhonderd. Dat hebben de …

2 November 2017