Meer studenten

2 November 2017

De bachelorinstroom aan Nederlandse universiteiten groeit met tien procent. Dat blijkt uit de voorlopige inschrijfcijfers voor het huidige collegejaar, die de Vereniging van Universiteiten (VSNU) afgelopen vrijdag bekendmaakte. De groei komt vooral doordat er meer vwo’ers hun diploma haalden. Daarnaast zijn er wat meer schakelstudenten vanuit het hbo. Het absolute aantal internationale studenten steeg ook iets, maar hun percentage onder de instromers bleef vergelijkbaar met vorig jaar: rond de twintig procent. In totaal zijn er dit collegejaar zo’n 273.000 studenten aan Nederlandse universiteiten, een groei van ruim drie procent.

Deel dit bericht:

Nieuws

Geen Meatless Monday

Het Green Office van de universiteit en personeelspartij FNV Overheid willen graag een …

2 November 2017

'Wij willen graag bouwen'

Het kamertekort in Leiden moet in 2020 gedaald zijn tot vijfhonderd. Dat hebben de …

2 November 2017