Scaligerpenning

21 September 2017

Kurt Deketelaere, voorzitter van de League of European Universities (LERU), ontving dinsdag als eerste de Scaligerpenning van de Universiteit Leiden. De penning is voor individuen die zich op bijzondere wijze inzetten voor universitaire waarden. Deketelaere zette zich in voor de zichtbaarheid van fundamenteel onderzoek in de EU. Met succes, zegt Carel Stolker. ‘Onderzoek is nu een van de succesvolste beleidsterreinen van de EU.’ In zijn dankwoord hekelde Detelaere het post-truthtijdperk, en wees als boosdoeners Trump, Poetin, Erdogan en de Hongaarse Orbán aan. De drie groepen die naar waarheid zoeken zijn volgens hem rechters, wetenschappers en journalisten.

Deel dit bericht:

Nieuws

Grote reorganisatie bij P&O

De personeelszaken van de universiteit gaan op de schop. Er komt een nieuw Personeel …

21 September 2017

Kamertekort blijft nijpend

Nederlandse studenten blijven door het leenstelsel langer bij hun ouders wonen. Dankzij …

21 September 2017

Red superprins Panji

De UB is een crowdfundingsactie gestart om een groot aantal handschriften over de …

21 September 2017