Gratis haarrrwing

21 September 2017

Leidenaren die op 3 oktober, tijdens de viering van het Leids Ontzet, gratis haring en wittebrood willen ontvangen, kunnen zich vandaag inschrijven. Dat geldt voor iedereen die in Leiden woont, er getrouwd is of geboren, of lid is van de 3 October Vereeniging, op vertoon van een rijbewijs, identiteitsbewijs, trouwboekje of ledenpas van de Vereeniging. Het uitdelen van haring en wittebrood, naar het voorbeeld van de Watergeuzen die de Leidenaren in 1574 kwamen bevrijden van de Spanjaarden, is een bekende Leidse traditie. Dat geldt overigens ook voor de lange wachtrijen bij de inschrijving, vandaag van 16.30 tot 21.00 uur, bij de Waag.

Deel dit bericht:

Nieuws

KNAW: beloon repliceren

Replicatie-onderzoek moet veel normaler worden, vindt de Koninklijke Nederlandse Akademie …

21 September 2017

Nominaal is niet normaal

Het Landelijk Studenten Rechtsbureau (LSR) sleept de Erasmus Universiteit voor de …

21 September 2017