Gratis haarrrwing

21 September 2017

Leidenaren die op 3 oktober, tijdens de viering van het Leids Ontzet, gratis haring en wittebrood willen ontvangen, kunnen zich vandaag inschrijven. Dat geldt voor iedereen die in Leiden woont, er getrouwd is of geboren, of lid is van de 3 October Vereeniging, op vertoon van een rijbewijs, identiteitsbewijs, trouwboekje of ledenpas van de Vereeniging. Het uitdelen van haring en wittebrood, naar het voorbeeld van de Watergeuzen die de Leidenaren in 1574 kwamen bevrijden van de Spanjaarden, is een bekende Leidse traditie. Dat geldt overigens ook voor de lange wachtrijen bij de inschrijving, vandaag van 16.30 tot 21.00 uur, bij de Waag.

Deel dit bericht:

Nieuws

Grote reorganisatie bij P&O

De personeelszaken van de universiteit gaan op de schop. Er komt een nieuw Personeel …

21 September 2017

Kamertekort blijft nijpend

Nederlandse studenten blijven door het leenstelsel langer bij hun ouders wonen. Dankzij …

21 September 2017

Red superprins Panji

De UB is een crowdfundingsactie gestart om een groot aantal handschriften over de …

21 September 2017