Altijd gratis OV

14 September 2017

Gratis reizen in het weekend én doordeweeks, behalve in de ochtendspits: daarmee wordt dit collegejaar in Groningen met vijfhonderd studenten een proef gestart. Het gaat om een soort uitbreiding van de weekend-OV, waarbij studenten doordeweeks na negen uur ’s ochtends vrij kunnen reizen met de treinen van Arriva en de bussen van Qbuzz in en rond Groningen. Het experiment met de gratisreizenbuitendespits-OV-kaart start later deze maand en moet duren tot 31 juli 2018. Het is een initiatief van Groningen Bereikbaar, waarin onder meer de gemeente, de provincie, reizigersorganisaties en vervoerders samenwerken, als maatregel tegen de overbelaste ochtendspits.

Deel dit bericht:

Nieuws

Geen Meatless Monday

Het Green Office van de universiteit en personeelspartij FNV Overheid willen graag een …

14 September 2017

'Wij willen graag bouwen'

Het kamertekort in Leiden moet in 2020 gedaald zijn tot vijfhonderd. Dat hebben de …

14 September 2017