Ebola

7 September 2017

Het Leids Universitair Medisch Centrum heeft van de Europese Unie 1,7 miljoen euro subsidie gekregen voor het onderzoek van een ebola-vaccin. Het vaccin werd in Canada gemaakt, en met succes gebruikt bij de ebola-epidemie die zich in 2014 en 2015 door West-Afrika verspreidde en meer dan 11.000 mensen het leven kostte. De komende vijf jaar gaan LUMC-onderzoekers en partners de werking van het vaccin onderzoeken. Ook kijken ze wat de optimale dosis is, of het veilig is voor kinderen, en brengen ze de bijwerkingen in kaart.

Deel dit bericht:

Nieuws

Geen Meatless Monday

Het Green Office van de universiteit en personeelspartij FNV Overheid willen graag een …

7 September 2017

'Wij willen graag bouwen'

Het kamertekort in Leiden moet in 2020 gedaald zijn tot vijfhonderd. Dat hebben de …

7 September 2017