Ontgroeningen

15 Juni 2017

Minister Bussemaker van Onderwijs gaat universiteiten niet dwingen om harder op te treden tegen ontgroeningsincidenten. De PvdA had naar aanleiding van onder andere de ontgroeningsexcessen bij de Groningse studentenvereniging Vindicat en de gaybrapad-bekladding door Quinten, Kamervragen gesteld over eventuele sancties vanuit Den Haag. Het is volgens de minister echter aan de universiteiten zelf om ‘daadkrachtig’ op te treden als het misgaat. Er moeten ‘waterdichte afspraken’ met studentenverenigingen gemaakt worden om excessen te voorkomen. De minister blijft de onderwijsinstellingen daarop wijzen. ‘Dat acht ik vanuit mijn positie krachtiger dan financiële en juridische begrenzing vanuit het Rijk.’ De minister wil verder dat universiteiten meer vertrouwenspersonen aanstellen waar studenten misstanden kunnen melden.

Deel dit bericht:

Nieuws

Kamertekort blijft nijpend

Nederlandse studenten blijven door het leenstelsel langer bij hun ouders wonen. Dankzij …

15 Juni 2017

Red superprins Panji

De UB is een crowdfundingsactie gestart om een groot aantal handschriften over de …

15 Juni 2017