Soros-universiteit dicht

13 April 2017

De regering van Hongarije heeft een wetsvoorstel aangenomen dat het einde van de Central European University (CEU) in Boedapest betekent. Duizenden mensen protesteerden de afgelopen week tegen de wetswijziging, maar volgens president Janos Ader is de wijziging niet in strijd met academische vrijheid of internationale wetgeving. CEU is opgericht en betaald door de Hongaars-Amerikaanse miljardair George Soros, maar volgens de wetswijziging moeten door het buitenland gefinancierde onderwijsinstellingen, die niet actief zijn in land van herkomst, de deuren sluiten. De meerderheid van het Hongaarse parlement is niet blij met Soros, omdat hij vluchtelingen- en burgerrechtenorganisaties financieel steunt.

Deel dit bericht:

Nieuws

Geen Meatless Monday

Het Green Office van de universiteit en personeelspartij FNV Overheid willen graag een …

13 April 2017

'Wij willen graag bouwen'

Het kamertekort in Leiden moet in 2020 gedaald zijn tot vijfhonderd. Dat hebben de …

13 April 2017