Soros-universiteit dicht

13 April 2017

De regering van Hongarije heeft een wetsvoorstel aangenomen dat het einde van de Central European University (CEU) in Boedapest betekent. Duizenden mensen protesteerden de afgelopen week tegen de wetswijziging, maar volgens president Janos Ader is de wijziging niet in strijd met academische vrijheid of internationale wetgeving. CEU is opgericht en betaald door de Hongaars-Amerikaanse miljardair George Soros, maar volgens de wetswijziging moeten door het buitenland gefinancierde onderwijsinstellingen, die niet actief zijn in land van herkomst, de deuren sluiten. De meerderheid van het Hongaarse parlement is niet blij met Soros, omdat hij vluchtelingen- en burgerrechtenorganisaties financieel steunt.

Deel dit bericht:

Nieuws

Kritiek op zware matching

Steeds meer opleidingen willen scholieren intensiever testen om zo vast te stellen of zij …

13 April 2017

Hulp voor City Snack

Twee Leidse studenten hebben een inzamelingsactie opgezet voor de door brand verwoeste …

13 April 2017