Promotierecht

13 April 2017

Ook universitair hoofddocenten (UHD’ers) zouden het recht moeten hebben om medewerkers te laten promoveren. Dat vinden 29 Leidse hoogleraren, die rector Carel Stolker in een open brief opriepen om zich in zijn netwerken in te zetten voor dat recht. Dat vinden niet alleen zij, maar ook een meerderheid van de Tweede Kamer. Het wetsvoorstel dat dit Ius Promovendi moet regelen is daar al aangenomen, maar het blijft in de Eerste Kamer een beetje liggen. Dat is onhandig: in andere landen heeft een associate professor dit recht vaak wel. Soms komt het volgens de profs zelfs voor dat kandidaten een Nederlandse UHD-positie afslaan omdat hun aio’s dan niet bij hen mogen promoveren. Het is ook wat raar, omdat juist die UHD’ers vaak intensief met een promovendus samenwerken, en er nu ook nog ergens een hoogleraar bijgezocht moet worden om te zorgen dat er daadwerkelijk gepromoveerd kan worden.

Deel dit bericht:

Nieuws

Kritiek op zware matching

Steeds meer opleidingen willen scholieren intensiever testen om zo vast te stellen of zij …

13 April 2017

Hulp voor City Snack

Twee Leidse studenten hebben een inzamelingsactie opgezet voor de door brand verwoeste …

13 April 2017