Gifmengster Goeie Mie

13 April 2017

Leiden was de woonplaats van een van de grootste seriemoordenaressen uit de geschiedenis. Goeie Mie, of eigenlijk Maria Swanenburg, maakte van 1879 tot 1881 bijna honderd slachtoffers, waarmee ze tot op de dag van vandaag in het Guiness Book of World Records staat als de grootste gifmengster aller tijden. Vijftien van haar slachtoffers werden onderzocht, maar de rapporten van die onderzoeken zijn pas recentelijk teruggevonden in het Nederlands Forensisch Instituut, en geschonken aan de Universiteit Leiden. Op maandag 1 mei houdt de Universiteitsbibliotheek een studiemiddag ter gelegenheid van de schenking. Drie experts komen vertellen over Goeie Mie, het negentiende-eeuwse rechtssysteem en de onderzoeken. Het evenement duurt van 15.30 tot 18.00 uur en vindt plaats in de Vossiuszaal van de UB.

Deel dit bericht:

Nieuws

Kritiek op zware matching

Steeds meer opleidingen willen scholieren intensiever testen om zo vast te stellen of zij …

13 April 2017

Hulp voor City Snack

Twee Leidse studenten hebben een inzamelingsactie opgezet voor de door brand verwoeste …

13 April 2017