Regels Airbnb

16 Maart 2017

De gemeente Leiden overweegt Airbnb aan te pakken. In Amsterdam heeft de populariteit van de site geleid tot overlast en verdringing op de huizenmarkt. Dat is in Leiden nog niet aan de orde, maar het zou fijn zijn als dat ook zo bleef, legde wethouder Robert Strijk uit aan het lokale radiostation Sleutelstad. ‘We leggen aan de raad voor of we in Leiden alvast regels willen opstellen. We hebben al zoveel regels en we willen er minder, maar we zien ook dat als je ze niet hebt, dat tot overlast kan leiden.’ Ook wijst hij verhuurders erop dat ze toeristenbelasting moeten afdragen.

Deel dit bericht:

Nieuws

'Er valt nu een gat'

De universiteit krijgt voorlopig nog geen ombudsfunctionaris voor het personeel. …

16 Maart 2017

De docent is kwijt

Zowel de ombudsfunctionaris voor studenten als de vertrouwenspersoon …

16 Maart 2017