Lezingen over De Stijl

16 Maart 2017

Omdat het honderd jaar geleden is dat het tijdschrift De Stijl in Leiden werd opgericht, komt Studium Generale met een lezingenreeks over de bijbehorende radicale kunststroming, die grote invloed had op zowel de nationale als internationale kunstwereld.
De lezingen gaan onder andere over de invloed van De Stijl op de kunst en architectuur, en over individuele kunstenaars Piet Mondriaan en Theo van Doesburg. De reeks loopt tot en met 17 mei 2017 en is gratis toegankelijk. Het programma staat op de website van de universiteit.

Deel dit bericht:

Nieuws

Kamertekort blijft nijpend

Nederlandse studenten blijven door het leenstelsel langer bij hun ouders wonen. Dankzij …

16 Maart 2017

Red superprins Panji

De UB is een crowdfundingsactie gestart om een groot aantal handschriften over de …

16 Maart 2017