Kamervragen over studieschuld

16 Maart 2017

Kamerlid Michel Rog (CDA) heeft Kamervragen gesteld over de landelijke studieschuld aan minister Jet Bussemaker van Onderwijs.
De totale studieschuld is sinds 2015 opgelopen van 12 miljard tot 17,9 miljard. Rog wil van de minister weten of de stijging overeenkomt met de voorspellingen die het ministerie van Onderwijs deed met betrekking tot de invoering van het leenstelsel.
Ook wil hij weten hoe de studieschuld ‘zich verhoudt tot de sociaaleconomische achtergrond van de student’. Daarnaast vraagt hij of het aflosquotum, wat op 86,4 procent staat, naar beneden moet worden bijgesteld, en wat de hogere studieschuld betekent voor de staatsschuld.

Deel dit bericht:

Nieuws

Geen Meatless Monday

Het Green Office van de universiteit en personeelspartij FNV Overheid willen graag een …

16 Maart 2017

'Wij willen graag bouwen'

Het kamertekort in Leiden moet in 2020 gedaald zijn tot vijfhonderd. Dat hebben de …

16 Maart 2017