Auteursrecht

26 Januari 2017

De verbouwing van Naturalis staat onder druk, omdat het museum met de verbouwing de auteursrechten van de architect schendt. Dat is de uitspraak die de rechter deed in een rechtszaak tussen Naturalis en architect Fons Verheijen.

Het originele ontwerp zou teveel aangetast worden. De rechter oordeelde dat het binnenwerk van het museum dusdanig uniek is, dat de rechtbank het als een auteursrechtelijk werk beschouwt. Het Darwingebouw, ernaast, mag wel gesloopt worden. De uitspraak is niet definitief. De zaak gaat eind februari verder.

Deel dit bericht:

Nieuws

'Er valt nu een gat'

De universiteit krijgt voorlopig nog geen ombudsfunctionaris voor het personeel. …

26 Januari 2017

De docent is kwijt

Zowel de ombudsfunctionaris voor studenten als de vertrouwenspersoon …

26 Januari 2017