Bemiddelingskosten

8 September 2016

Even een halve maand huur aftikken bij een bemiddelingsbureau voor een kamer zou verleden tijd moeten zijn. Sinds 1 juli geldt de wet Dubbele bemiddelingskosten. Hoewel het vaak gebeurt, mochten verhuurmakelaars eigenlijk al geen bemiddelings- of courtagekosten in rekening brengen bij huurders. Daarvoor moeten ze bij de verhuurders zijn. Huurders van onzelfstandige woonruimtes, zoals studentenkamers, vormden daarop een uitzondering, maar ook dat mag nu niet meer van de wet. Wie toch al betaald heeft, kan later zijn geld terugvorderen. Dat moet wel binnen vijf jaar na betaling gebeuren. Op de website van de Woonbond is daarvoor een modelbrief te vinden.

Deel dit bericht:

Nieuws

Na 55 jaar alsnog geslaagd

Wie maakt er nu mee dat je ruim 55 jaar na dato alsnog een diploma krijgt? Het overkwam …

8 September 2016

Mannendagen werken niet

Vrouwendagen bij de bèta’s werken wel, maar het lukt pedagogiek niet om op …

8 September 2016