Cultuur
Staten-Generaal houdt iedereen onder de duim
De huisband van het Leids studentenkoor en –orkest Collegium Musicum, Staten-Generaal, is dinsdagnacht in de Gebr. de Nobel uitgeroepen tot ‘beste huisband van de Music Night.’
Renate Meier
woensdag 17 augustus 2016

Staten-Generaal nam het in de muziekwedstrijd op tegen acht andere verenigingsbands. Necessary van SSR-Leiden beet het spits af en zette, terwijl de zaal volstroomde, de juiste sfeer neer voor de rest van de avond.

Als laatste nummer speelde de band een akoestische versie van ‘Rampeneren’, een throwback naar het optreden van The Partysquad een dag eerder op de sociëteit van SSR.

De huisband van de DinsdagAvondClub ‘The Nuggets’ (‘Want we houden allemaal van kipnuggets’) speelde, verkleed in kleren die ofwel uit een dure vintagewinkel, ofwel uit oma’s kleerkast kwamen, zomerse beats zoals ‘American Boy’. Het leverde een daverend applaus op.

Ook Minerva en Augustinus gingen voor het zomergevoel met Engelse en Nederlandse hits die goed ontvangen werden door de zaal.

Met een zonnebril op en in een gouden fonkeljurkje gekleed, bracht de Augustijnse zangeres van Je Band van de Partij ‘Hollaback Girl’ tot een hoger niveau. Even na twaalven bleken diverse aanwezigen in de zaal jarig te zijn. Om dit te vieren, werd de introsong van Pokémon ingezet. ‘Gotta catch ‘em all!’

Quintus ging voor sexy. De chemie tussen de zanger in het zwart en de zangeres gekleed in een rood jurkje was duidelijk voelbaar in de zaal. De lampen werden rood en liedjes als ‘Rosanna’ van Toto en ‘When you’re gone’ van Bryan Adams werden op het publiek afgevuurd.

Staten-Generaal moest de eer van Collegium Musicum hoog houden en bewijzen dat de vereniging de beste muzikanten had afgevaardigd. De professionele set die de band speelde, bleek voldoende voor de winst. ‘Ik heb de heren in de band goed onder de duim’, gaf Staten-Generaalzangeres Japke de Ru als verklaring voor het succes.