Columns & opinie
Openhartig drugscollege en leren hospiteren
Van zakelijk flirten tot Leids praten: de aankomende studenten leerden het tijdens de Stuko Square dinsdagmiddag.
Sterre Roeting
woensdag 17 augustus 2016

‘Op mijn zestiende rookte ik veel joints, zonder dat ik doorhad dat ik eigenlijk verslaafd was’, geeft een El Cid-deelnemer toe tijdens het drugscollege. Dat is een van de onderdelen van de Stuko Square, dinsdag op de Hogeschool Leiden.

Onder leiding van presentatrice Gwen van Poorten, bekend van het televisieprogramma Spuiten & Slikken, spreken de aankomende eerstejaars openhartig over hun ervaringen.

Student Mattijn is uitgenodigd om te vertellen over zijn huisgenoot, die na het gebruik van lsd de controle over zichzelf verloor en uit het raam sprong. Nick, ex-verslaafde, vertelt over zijn afkickperiode en een psycholoog vertelt hoe een verslaving precies werkt.

Verderop staan de eerstejaars uitbundig te dansen op de El Cid-hit ‘Wildcard’. Anderen spuiten hun fietsen in de gekste kleuren, of volgen workshops zakelijk flirten, duurzaam studeren, tentamens maken of een cursus Leids.

De Plaatselijke Kamer van Verenigingen (PKvV) geeft een workshop hospiteren: solliciteren naar een vrijkomende kamer in een studentenhuis. Sommige deelnemers hebben al vier uitnodigingen per avond om te hospiteren, terwijl anderen zich nog moeten inschrijven bij DUWO en Kamernet. Vragen als ‘Waar ben je trots op?’, ‘Welk thema zou je ons huisfeest geven?’ en ‘Naar welke tijd zou jij een tijdreis willen maken?’ blijken tijdens een oefenrondje nog niet gemakkelijk te beantwoorden.