Nieuws
Universiteit lijkt meer eerstejaars te trekken
Tot nu toe hebben 5981 aspirant-studenten zich aangemeld voor een bacheloropleiding aan de Universiteit Leiden.
donderdag 22 mei 2014

Dat blijkt uit de meest recente cijfers van Studielink. Van hen hebben 4689 studenten zich voor het eerst aangemeld voor een studie in het Wetenschappelijk Onderwijs. De getallen betreffen gewogen cijfers. Studiekiezers mogen zich voor vier studies tegelijk aanmelden, daar is in dit geval voor gecorrigeerd.

Vorig jaar hadden 4541 studenten zich in de 21ste week aangemeld. De studenten melden zich dit jaar eerder aan vanwege de wettelijke deadline van 1 mei, die werd ingesteld om universiteiten voldoende tijd te geven om ‘matchingsactiviteiten’ te organiseren. Om een verkeerde studiekeuze te voorkomen, wordt gekeken of de studenten met juiste verwachtingen aan hun studie beginnen. Wie zich voor 1 mei heeft aangemeld en meedoet aan een studiekeuzecheck, kan niet worden afgewezen.

Dat bleek voor veel studenten genoeg reden om zich dit jaar eerder aan te melden. De aanmeldcijfers zijn overigens geen definitieve inschrijfcijfers. Er kunnen nog altijd aanmeldingen bijkomen of worden ingetrokken. De uiteindelijke inschrijfcijfers worden in het najaar bekend gemaakt. PM