Nieuws
LVS wint, verdeling raad ongewijzigd
De Lijst Vooruitstrevende Studenten (LVS) heeft de universitaire verkiezingen gewonnen. In de universiteitsraad waren er geen verschuivingen en bleef de partij met drie zetels de grootste. Maar de LVS krijgt voet aan de grond op de faculteit Wiskunde en Natuurwetenschappen en behaalt daar twee zetels. Dat waren er vorig jaar nog nul.
donderdag 30 mei 2013

Verder behoudt de partij haar positie op de andere faculteiten. De opkomst was hoger dan vorig jaar. Voor de universiteitsraad stemden 23,3 procent van de studenten. In 2012 was dat nog 20,5 procent.

Bij Archeologie waren er niet genoeg kandidaten om te stemmen. Dit ging ook op voor campus Den Haag.

Bewust en Progressief (BeP) en Studenten Groepering Leiden (SGL) behouden hun twee zetels in de universiteitsraad.

De Christelijke Studentenfractie Leiden (CSL) dreigde uit de raad te vallen maar blijft door het behalen van een restzetel vertegenwoordigd.

BeP verloor twee zetels bij W&N maar won er dan wel weer twee bij Geesteswetenschappen. Wel raakte de partij haar laatste zetel bij Rechten kwijt. Bij FSW was er dan weer wel een zetel winst.

SGL verloor een zetel bij Geesteswetenschappen en FSW maar won er een bij W&N.

CSL verloor haar laatste zetel bij W&N en ging van twee naar een bij Geesteswetenschappen maar is nu wel weer met een zetel vertegenwoordigd bij Rechten.

CSL-lijsttrekker Pieter Krol was niet ‘dolblij met de uitslag. Gelukkig hebben we de zetel in de universiteitsraad behouden. Maar dat dit door een restzetel gebeurde, baart me zorgen. We hebben een vaste trouwe aanhang.’

Volgens hem heeft ‘de hogere opkomst heeft mogelijk dan ook invloed op onze uitslag gehad.’

Marc Hogenhuis, lijsttrekker van LVS, sprak van ‘grote ontlading’ toen bleek dat de partij opnieuw de grootste in de universiteitsraad is.

‘En we zijn verder doorgegroeid. Het is een geweldige overwinning.’ VB