Nieuws
Personeel best tevreden
Medewerkers zijn redelijk tevreden over het werken bij de universiteit, maar het schort nog steeds aan een goed loopbaanbeleid. Dat blijkt uit de personeelsmonitor Werkbeleving universiteit Leiden 2012.
donderdag 21 februari 2013

Het loopbaanbeleid scoort een drie op een schaal van vijf. Dit beleid was ook al een probleem in 2010, toen de vorige monitor werd afgenomen. De universiteitsraad schreef twee jaar geleden in een reactie aan het college op de monitor ‘dat uit de cijfers blijkt dat de loopbaanmogelijkheden voor het personeel slecht zijn.’ Dit werkt ‘demotiverend’ en zorgt ervoor dat ‘talent verdwijnt naar andere instellingen.’ De score was in 2010 ook al drie uit vijf.

Meer dan de helft van de werknemers heeft de monitor ingevuld: 59 procent. In totaal gaat het om gegevens van 2223 werknemers. Als alle verschillende elementen bij elkaar opgeteld worden, scoort de universiteit een dikke voldoende; een 7,5 uit 10. Twee jaar geleden werd hetzelfde cijfer genoteerd.

Wel zijn werknemers iets minder enthousiast over de ‘universiteit als werkgever’. De universiteit scoort een 6,8. Dat was in 2010 nog een 7.

Over het bestuursklimaat op de universiteit zijn de medewerkers minder tevreden dan twee jaar geleden. In 2010 werd er nog 3,3 uit 5 genoteerd dat is nu nog maar 3 uit 5. Opvallend genoeg is het bestuursklimaat op de instituten en faculteiten juist flink gestegen in de beleving van het personeel.

Verder blijkt dat de grote werkdruk een probleem is. Voor bijna 60 procent ligt de ervaren werkdruk hoger dan gewenst.

Daarnaast is het personeel kritisch over een aantal secundaire arbeidsvoorwaarden. Sabbatical-regelingen en de reiskostenvergoeding worden als matig gewaardeerd. Ver onder de norm die de universiteit gesteld heeft, stelt de rapportage zelfs.

De universiteit is een veiliger werkplek dan twee jaar geleden. Wel blijkt dat er nog wel problemen te zijn op het gebied van de sociale veiligheid. Zo heeft 5 procent van de medewerkers in een periode van zes maanden te maken gehad met verbale agressie. 3 Procent heeft te maken gehad met intimidatie, chantage of bedreigingen. Ook noemt 2 procent een geval van discriminatie.

Roddelen is veruit het grootste probleem. Meer dan een tiende van de werknemers kreeg er in zes maanden tijd mee te maken. Ook merkte 2 procent van het personeel ‘wetenschappelijk wangedrag zoals plagiaat of fraude’ op.

Een immer terugkerend probleem bij de ondersteunende diensten is de prijs van producten van catering. De koffie en broodjes zijn te duur. Al is het personeel minder ontevreden dan twee jaar geleden.

De klimatologische omstandigheden in de gebouwen van de academie zijn ook niet altijd even optimaal. Een derde van medewerkers meldt onaangename zaken als tocht, gebrek aan frisse lucht, vocht en te hoge of juist te lage temperatuur.