Nieuws
Luguber mysterie nog niet opgelost
Studentenhuizen in heel Nederland kregen afgelopen week valse rouwkaarten, cd’s en dvd’s met mysterieuze voicemailberichten, haren en nagels en volgens de wildste geruchten zelfs afgesneden vingers in de brievenbus.
Marleen van Wesel
donderdag 17 januari 2013

De rouwkaart kondigde het overlijden aan van ene Roos-Anne Bol, op 12 januari 2013. Op het moment van ontvangst lag deze datum nog in de toekomst. Op de website www.helproos-annevinden.nl en www.timeislimited.nl, waarnaar de rouwkaart verwijst, staat inmiddels dat het om een ‘cool spel’ ging voor een studieonderzoek, wat inmiddels voortijdig is afgebroken. Dezelfde tekst is te vinden op de Facebookpagina van Debby Zuiddam, studente SPH aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN).

Ook in Leiden zijn kaarten en cd’s bezorgd, in ieder geval in een aantal Minervahuizen en op de sociëteit van Minerva. ‘Over enveloppen met plukken haar en nagels heb ik alleen geruchten gehoord,’ laat Mette Visser, ab-actis van Minerva, weten. Bij de Politie Hollands Midden zijn in elk geval geen meldingen binnengekomen, laat staan van afgesneden vingers. Geschrokken zijn de Leidse studenten niet echt. Visser: ‘Ik geloof dat de meesten wel doorhadden dat het om een of andere rare grap ging.’

Helemaal duidelijk is het echter nog niet, aangezien de Facebookpagina van Debby Zuiddam nep lijkt. Bovendien is het volgens Chris Veenemans, communicatieadviseur van de HAN, uitgesloten dat de opleiding SPH er iets mee te maken heeft.

Op het internet werd ook snel gewezen naar Hexos, een organisator van kinderfeestjes rondom misdaadmysteries. De website over Roos-Anne zou op hun server staan. ‘Wij hebben er niks mee te maken en verder willen we er niks meer over zeggen,’ liet een medewerkster weten.