Nieuws
Verlaagde straf voor naaktlopers
De raad van beroep van studenten-vereniging Quintus heeft de straf die aanvankelijke werd opgelegd aan dispuut Sjap Eisjedies verlaagd.
donderdag 13 december 2012

Het dispuut, dat de straf ontving omdat vier van haar leden naakt door de Haarlemmerstraat hadden gerend, wordt zes weken geschorst en moet een boete van driehonderd euro betalen.

De oorspronkelijke straf, waartegen het dispuut met succes bezwaar aantekende, was een schorsing van vier maanden en een boete van duizend euro.

Sjap Eisjedies-lid Sam Pauwels is blij met de verlaagde straf. 'Hoewel we natuurlijk liever helemaal geen straf hadden gekregen zijn we blij met het resultaat. Het is een positieve uitkomst na een vervelende situatie.'

De schorsing ging deze week in.

'Het kerstreces telt niet mee, dus over een week of acht zijn we er van af', zegt Sjap Eisjedies-lid Rens van de Peppel.

Eerder werd ook gesteld dat de leden van het dispuut geen zitting mochten nemen in commissies en zich niet mochten presenteren tijdens de introductieperiode, wat het aannemen van nieuwe leden zou bemoeilijken. Ook deze sancties zijn komen te vervallen.