Nieuws
Fors meer woningen voor studenten
De komende jaren komen er in Leiden flink wat studentenwoningen bij.  Zo heeft de gemeenteraad het bestemmingsplan voor studentencampus de Leidse Schans goedgekeurd en komen er extra kamers bij het centraal station.
woensdag 14 november 2012

De bouw van de grote studentencampus bij station Lammenschans, bestaande uit zo'n 1900 studentenwoningen en 200 starterwoningen, is nu een stap dichterbij. De eerste studentenwoningen zijn naar verwachting in 2015 klaar en het gehele project zal drie jaar later afgerond zijn. In een aantal gebouwen die plaats maken voor het nieuwe campus komen er tijdelijk kamers voor studenten.

Ook bij het centraal station gaat er het nodige gebeuren. In de flat waar de Jumbo-supermarkt in zit, komen 90 studentenwoningen. De gemeente wil een miljoen bijdragen aan de verbouwing van het complex. De gemeenteraad moet nog wel instemmen met het plan. Mocht dat gebeuren dan beginnen de werkzaamheden in februari volgend jaar. De woningen blijven tien jaar beschikbaar voor studenten. Uiteindelijk gaat het hele stationsgebied op de schop en worden de flats bij het station gesloopt.

Uit de gemeentenota Wonen 2020 blijkt dat er tot 2020 rond de 2.300 extra studenten komen die in Leiden woonruimte zoeken. Dus ondanks de 1900 studentenwoningen die campus de Leidse Schans oplevert, blijft er een tekort. Op het moment zijn er zo'n 3650 kamers te weinig in Leiden. De Taskforce Studentenhuisvesting wil dit aantal in 2020 teruggebracht hebben tot 1000.