Nieuws
Bestuurskunde naar Den Haag
De bachelor bestuurskunde vertrekt uit Leiden en gaat naar Den Haag. De masters en de staf zijn in januari van dit jaar al overgeheveld. Volgend collegejaar volgt de rest.
woensdag 14 november 2012

De verhuizing naar de Haagse faculteit van de universiteit Leiden hing al een tijdje in de lucht maar nu heeft het college van bestuur ingestemd met de plannen. Ook de commissie doelmatigheid van het ministerie van Onderwijs is akkoord.

Bestuurskunde kwam zelf bij het college met het voorstel om Leiden te verlaten. Toen in 2011 de Haagse plannen van het instituut bekend werden, benadrukte rector magnificus Paul van der Heijden in Mare dat de verhuizing geen begin is van een grootschalige vertrek uit Leiden naar Den Haag. De Leidse gemeenteraad had zich hierover ongerust getoond. 'Het is iets wat van de bottom up, vanuit de inhoud van het onderzoek en onderwijs, is gekomen,' zei Van der Heijden.

Door de verplaatsing naar Den Haag 'is de opleiding meer in staat om onderdelen van het programma in interactie met de bestuurspraktijk uit te voeren', schrijft het college nu aan de universiteitsraad.

Verder wordt het profiel van Campus Den Haag zo versterkt. Het past ook in de 'lange termijnvisie en de ambities van de universiteit en Den Haag om bestaande aanbod aan hoger onderwijs en wetenschappelijk onderzoek in de stad en regio te versterken.'