Nieuws
Amsterdammers niet tevreden
De Universiteit Leiden en Radboud Universiteit Nijmegen hebben van de zes brede universiteiten de meest tevreden studenten. Dat blijkt uit het jaarlijkse onderzoek 'Beste studies', uitgevoerd door weekblad Elsevier.
woensdag 26 september 2012

Studenten van 46 Leidse opleidingen werden gevraagd naar hun tevredenheid. Bij vijftien opleidingen waren de studenten bovengemiddeld tevreden met hun opleiding. De twee Amsterdamse universiteiten scoorden het slechtst. Bij zes van de 57 opleidingen (UvA) en drie van de 49 opleidingen (VU) zijn de studenten bovengemiddeld tevreden met hun 'studie in het algemeen'.

Specifieke vragen over bijvoorbeeld docenten, faciliteiten, het programma en de roosters, werden niet meegewogen in deze ranglijst. Ook hoogleraren en universitair hoofddocenten hebben de universiteiten beoordeeld. Zij letten daarbij op de kwaliteit van het bachelorprogramma, het aanbod van de masteropleidingen, de kwaliteit van de docenten en de kwaliteit van de wetenschappelijke publicaties van de staf.

De eigen universiteit werd daarbij buiten beschouwing gelaten. De Universiteit Leiden scoorde op bovengenoemde factoren een vierde plaats onder de brede universiteiten. De Universiteit Utrecht stond bij alle vier de onderdelen bovenaan.PM