Achtergrond
Financi
De universiteit verwacht 2011 af te sluiten met een positief resultaat van twintig miljoen euro. Dat blijkt uit de tweede bestuurlijke financiële rapportage van het college van bestuur.
woensdag 5 oktober 2011

Ten opzichte van de begroting voor 2011 is dat een plus van iets meer dan een miljoen. De universiteit kreeg iets meer geld dan ingeschat vanuit Den Haag. Het ministerie betaalde een miljoen meer dan ingeschat om de loonkosten van de universiteit te compenseren. In totaal gaf de universiteit ook minder geld uit aan personeelslasten. Ook kreeg de universiteit zes ton vergoeding voor een grotere aanwas van studenten.

De universiteit slaagde er verder in om meer geld van subsidieverstrekker NWO binnen te halen. Ook kwam er meer geld uit Brussel.

Het doorschuiven van de verkoop van de Van der Klaauwtoren en de grond waar het Clusius op staat, levert wel een min van 8,5 miljoen euro op ten opzichte van de begroting.

De universiteit heeft ook meer geld in kas. Vroeger was het een zorgen kindje maar de liquide middelen zijn gestegen naar bijna vijftig miljoen. Dat is 15 miljoen hoger dan in de begroting was verwacht. VB